Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Følesansen

​Igennem hele barnets opvækst er det vigtigt at få stimuleret følesansen. Hvis følesansen ikke bliver stimuleret, kan selv harmløse indtryk/berøringer, komme til at virke ubehagelige.

Månedens motorikhilsener

Skrubsakker (6-9 år)

April 2015

September 2015

Februar 2016

Januar 2017

Øvelse 1: Tegne på ryggen

Målet med øvelsen er at barnet kan fortælle hvad der bliver tegnet på ryggen

Trin 1​

Barnet skal lægge sig på maven med armene ned langs siden. Den voksne skal nu "tegne" simple figurer på barnets ryg med fingrene, og barnet skal fortælle, hvad der bliver tegnet. Start med en linie og et kryds.

Trin 2​

Barnet skal lægge sig på maven med armene ned langs siden. Den voksne skal nu "tegne" simple figurer på barnets ryg med fingrene, og barnet skal fortælle, hvad der bliver tegnet. Udvid trin 1 med firkant og trekant.

Trin 3

Barnet skal lægge sig på maven med armene ned langs siden. Den voksne skal nu "tegne" simple figurer på barnets ryg med fingrene, og barnet skal fortælle, hvad der bliver tegnet. Udvid trin 2 med cirkler.

Trin 4

Barnet skal lægge sig på maven med armene ned langs siden. Den voksne skal nu "tegne" simple figurer på barnets ryg med fingrene, og barnet skal fortælle, hvad der bliver tegnet. Udvid trin 3 med ting.

Trin 5

Barnet skal ligge sig på maven med armene ned langs siden. Den voksne skal nu "tegne" simple figurer på barnets ryg med fingrene, og barnet skal fortælle, hvad der bliver tegnet. Udvid trin 4 med tal eller bogstaver.(evt. med begge dele)

Skoleklar!

Øvelse 2: Præcisering af berøring

​Målet med øvelsen er at barnet kan præcisere hvor på kroppen det bliver rørt


​Trin 1

Sæt jer over for hinanden. Barnet skal lukke sine øjne og strække sin ene arm frem, så underarmen vender opad. Armen må ikke hvile på noget. Den voksne placerer sin finger omkring håndleddet, og bevæger sig imod albueleddet. Når barnet synes at fingeren er på albueleddet skal det sige stop. Gentag på den anden arm.

Trin 2

Barnet skal lægge sig på maven. Barnet skal lukke sine øjne og strække sit ene ben. Den voksne placerer sin finger omkring anklen, og bevæger sig imod knæhasen. Når barnet synes at fingeren er i knæhasen, skal det sige stop. Gentag på den andet ben.

Skoleklar!

​​Øvelse 3: Et punkt

Målet med øvelsen er at barnet bliver så opmærksom på signalerne fra følesansen, at barnet kan skelne signalerne fra begge fingre ned til en meget kort afstand.  

Når barnet ligger på maven placeres to fingre på ryggen med 15 centimeters afstand. De skal nu bevæge sig langsomt imod hinanden. Når barnet synes at det føles som en finger skal barnet sige stop. Begge fingre skulle nu gerne være helt sammen.

Skoleklar!

Kontakt Børnenes Motorikklub​

Højgårdsvænget 13

8600 Silkeborg​

Telefon: 27 21 12 26​

E-mail: info@motorikklubben.dk

CVR: 36706457

vores privatlivspolitik

Hvem er vi​

​​Børnenes Motorikklub består af Helle, Tonni og Søren der tilsammen har over 30 års erfaring med motorik og indlæring. 

Da en god grundmotorik er essentiel for bevægeglæde, sociale kompetencer og indlæringsparathed, ​ er vi klar til at hjælpe jer og jeres børn med at få en masse glade stunder sammen, så der er basis for, at de kan få leget, tumlet og bevæget sig til en glad og aktiv opvækst.

se månedens motorikhilsen