Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Synssansen

Synssansen er den fjerde sans som vi har valgt at koncentrere os om. Denne er ikke en primær sans, men den er det man kan kalde for dominant. 

Med dominant menes at synet kan overtrumfe dine andre sanser, og hjernen drager en konklusion ud fra tidligere erfaringer som er lagret som billeder optaget igennem synet.
Hvis du ser en person holde noget der er orange og rundt i hånden,så kunne en hurtig konklusion være at det vare en appelsin. Personen kaster den til dig og du griber den. Den vejer mindre end du havde regnet med og den er glat istedet for  ru og blød. Det er en bold. Med hænderne (følesansen) kan du mærke om den er blød eller ru. Lugtesansen fortæller dig at den ikke lugter af appelsin, og muskel-ledsansen fortæller dig at den vejer mindre end en appelsin.  

Du bliver altså nødt til at gøre brug af flere sanser for at være helt sikker i din sag om det er en appelsin eller ej. Synssansen kan ikke stå alene, men den kan undværes.

​Hvis dit barn har visuelle udfordringer og svært ved øje/hånd-koordination, kan det vise sig i form af:

  • Har svært ved at gribe en bold
  • Vælter ofte glas ufrivilligt ved bordet
  • Virker klodset
  • Har svært ved afstandsbedømmelse
  • Har svært ved at stable klodser​
  • Har svært ved at følge en streg på et stykke papir med en blyant.​

Kontakt Børnenes Motorikklub​

Højgårdsvænget 13

8600 Silkeborg​

Telefon: 27 21 12 26​

E-mail: info@motorikklubben.dk

CVR: 36706457

vores privatlivspolitik

Hvem er vi​

​​Børnenes Motorikklub består af Helle, Tonni og Søren der tilsammen har over 30 års erfaring med motorik og indlæring. 

Da en god grundmotorik er essentiel for bevægeglæde, sociale kompetencer og indlæringsparathed, ​ er vi klar til at hjælpe jer og jeres børn med at få en masse glade stunder sammen, så der er basis for, at de kan få leget, tumlet og bevæget sig til en glad og aktiv opvækst.

se månedens motorikhilsen